30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
2 baklažāni saujabaziliks saujapētersīļi2 ķiploka daiviņas4 ĒKfetas siers (var iztikt bez) olīveļļa Jūras sāls svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
1
Baklažānus sagriež aptuveni centimetru biezās ripiņās. Dārzeņa ripiņas apsmērē ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem un izkārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.
2
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem grila režīmā.
3
Baklažānus liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz tie apbrūnējuši.
4
Tikmēr gatavo pesto – blenderī ievieto baziliku, pētersīļus, ķiploka daiviņas, fetas sieru, aptuveni 60 mililitrus olīveļļu un sāli, piparus pēc garšas. Visu sablenderē, līdz iegūta pesto konsistence.
5
Gatavās baklažānu ripiņas pasniedz lielā šķīvī, virsū uzsmērējot svaigo pesto.
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBaklažāniBaziliksFetas siersMelnie pipariOlīveļļaPētersīļiĶiplokiDārzeņu ēdieniviegliIkdienas maltīteiViegla vasaras maltītesals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit