baklažāni pesto
Foto: Shutterstock
Baklažānu ripiņas ar pesto, kam pievienots fetas siers – vieglām pusdienām vai kā piedeva gaļai vai zivij. Ja pesto nevilina, baklažānu šķēlītes lieliski garšos arī ar kādu krējuma vai jogurta mērci.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 baklažāni saujabaziliks saujapētersīļi2 ķiploka daiviņas4 ĒKfetas siers (var iztikt bez) olīveļļa Jūras sāls svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Baklažānus sagriež aptuveni centimetru biezās ripiņās. Dārzeņa ripiņas apsmērē ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem un izkārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem grila režīmā.

3

Baklažānus liek cepeškrāsnī un cep 15-20 minūtes, līdz tie apbrūnējuši.

4

Tikmēr gatavo pesto – blenderī ievieto baziliku, pētersīļus, ķiploka daiviņas, fetas sieru, aptuveni 60 mililitrus olīveļļu un sāli, piparus pēc garšas. Visu sablenderē, līdz iegūta pesto konsistence.

5

Gatavās baklažānu ripiņas pasniedz lielā šķīvī, virsū uzsmērējot svaigo pesto.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!