4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
500 gjāņogas0.5 apelsīns200 gcukurs2.5 lūdens
Pagatavošana
1
Pirms kompota gatavošanas, sagatavo sterilizētu trīslitru burku un vāciņu (burkai jābūt siltai, lai tā nesasprāgtu).
2
Jāņogas notīra, kārtīgi noskalo un nosusina. Apelsīnu nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Jāņogas un apelsīna gabaliņus saber burkā – tai vajadzētu būt līdz trešdaļai pilnai.
3
Paralēli katliņā salej nepieciešamo ūdeni un uzkarsē. Ūdeni nedaudz atdzesē un tad pārlej jāņogām burkā, ļauj ievilkies aptuveni 15-20 minūtes.
4
Kad tas izdarīts, ūdeni no burkas ielej atpakaļ katliņā, pieber tam cukuru un uzkarsē otrreiz, tik ilgi, līdz cukurs izkusis.
5
Pēc tam cukura sīrupu atkal pārlej jāņogām burkā, burku aizvāko, ievīsta segā un ļauj lēnām atdzist. Nākamajā dienā kompotu novieto tumšā un vēsā vietā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit