Foto: DELFI
Plūmes ilgi negaidīs, kad tās notiesās. Ja iegādāts vairāk, nekā var apēst, tās jāliek lietā gatavošanā, un krambls jeb drumstalu deserts ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ātri pagatavot izcilu gardumu.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
800 gplūmes80 gbrūnais cukurs DRUPAČĀM:100 gsviests50 gcukurs50 gauzu pārslas200 gmilti šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Vispirms pagatavo drumstalas. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, cukuru, auzu pārslas. Sagriez mazos gabaliņos aukstu sviestu un ar pirkstiem mīci to sausajās sastāvdaļās, veidojot drumstalas. Ja masa šķiet par sausu, var pievienot nedaudz ūdeni.

2

Cepamajā traukā liec uz pusēm sagrieztas plūmes bez kauliņiem, ar miziņu uz leju, pāri tām pārber brūno cukuru. Tad pārkaisi pāri drumstalas – lielākus un mazākus gabaliņus.

3

Cep 200 grādos 20-25 minūtes, līdz virskārta ir viegli apbrūnējusi un drumstalas izcepušās.

4

Pasniedz siltu ar plombīra saldējumu vai vienkārši tāpat – tad deserts būs skābenāks.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!