Foto: Publicitātes attēls
Krēmīgs skābā krējuma saldējums ar olām. Gatavo saldējumu ēd kopā ar svaigām ogām vai kādu saldu mērci, piemēram, šokolādes. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks divi litri saldējuma. Recepti piedāvā "Rimi gardēžu" komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.
360Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 lauku olas400 gcukurs400 gskābais krējums600 ml3,5% piens

Pagatavošana

1

Atdali olu baltumus no dzeltenumiem.

2

Olu dzeltenumu saputo kopā ar cukuru krēmīgās, baltās putās.

3

Četrus olu baltumus saputo biezā krēmā (atlikušos 6 olu baltumus vari izmantot, piemēram, bezē cepumu pagatavošanai).

4

Olu dzeltenuma un cukura masā iejauc pienu un skābo krējumu.

5

Pievieno olu baltuma putas. Liec saldējuma gatavošanas ierīcē un gatavo saldējumu.
Ja mājās nav saldējuma gatavošanas ierīces, saldējuma masu lej bļodā un liec saldētavā. Puto saldējumu 6 reizes ik pēc 30 minūtēm, lai saldējums nenoslāņotos, bet būtu gaisīgs un viegls.

Gardēža padoms: Vienkāršu saldējuma gatavošanas ierīci vari pagatavot pats arī mājas apstākļos. Tam būs nepieciešamas divas metāla bļodas – viena lielāka, otru mazāka. Mazāko bļodiņu ievieto lielākajā un starp bļodām ielej aukstu ūdeni, pārvelc pāri abām bļodām pārtikas plēvi un stingri nostiprini, tad liec saldētavā. Kad ūdens ir sasalis, izņem trauku no saldētavas, noņem pārtikas plēvi un lej saldējuma masu mazākajā bļodā. Ar putojamo slotiņu puto saldējumu līdz tas gatavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!