Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uz koka dēlīša izliek kārtainās mīklas plāksnes, lai tās atlaižas.
Sagriež ķirštomātus mazākos gabalos.
Sakarsē pannu, eļļā apcep sīpolu līdz tas kļuvis caurspīdīgs.
Pievieno šķēlēs sagrieztas baravikas un cep, līdz tās gandrīz gatavas. Īsi pirms beigām pievieno sāli un piparus.
Krūzītē sakuļ olu ar šķipsnu sāls.
Katru kārtainās mīklas plāksni sagriež uz pusēm un liek uz cepamās plāts, kas noklāta ar cepamo papīru.
Ar otiņu nosmērē katru mīklas kvadrātu ar olu, aptuveni 1,5 cm biezumā no malām.
Vidū mīklas kvadrātiņam liek apceptās sēnes un ķirštomātus. Ar olu apsmērētās mīklas maliņas uzloka uz augšu, salipinot kopā galus, lai veidojas laiviņai līdzīga forma. Svarīgi galus stingri salipināt, lai mīkla neatlīp cepoties un pildījums neizbirtu.
Pārber katru maizīti ar smalki sarīvētu sieru.
Cep 200 grādos 15-20 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna.
Pasniedz siltas vai atdzesētas, garšos vienlīdz labi.