kartupeļu sacepums pusdienas vasara
Foto: Shutterstock
Viss garšīgais ir patiešām vienkāršs – liec kartupeļu ripiņas kārtu kārtās, kā jau ierastā sacepumā, apgāz un neparasti pasniegts ēdiens gatavs. Kartupeļu kūku pasniedz ar svaigiem salātiem un kādu krējuma mērcīti.
90Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
10 palieli kartupeļi pēc garšassāls pēc garšaspipari sakapāts timiāns vai rozmarīns60 gkausēts sviests

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomazgā, nomizo un ar mandolīnas vai virtuves kombaina palīdzību sagriež ļoti plānās šķēlītēs (2–3 milimetri).

2

Sagrieztās kartupeļu šķēlītes saber bļodā, pievieno sāli, piparus un sakapātos garšaugus. Visu kārtīgi sajauc.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

4

Sagatavo apaļo cepamo formu – to ieziež ar sviestu un izklāj ar cepamo papīru. Formā izkārto kartupeļu ripiņas riņķos, vairākās kārtās, lai tie būtu sablīvēti formā.

5

Pēc tam, kad kartupeļi izkārtoti, to virsu apziež ar sviestu. Formu pārsedz ar folijas sloksni un uzliek uz cepešplāts.

6

Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep 40–45 minūtes. Pēc tam formu izņem no krāsns.
Krāsns temperatūru palielina līdz 220°C.

7

Kartupeļu sacepumu apgāž otrādi uz cepešplāts. Uzmanīgi noņem apaļo kūkas formu un noloba cepampapīru.

8

Apgāzto kartupeļu sacepumu apziež ar sviestu un liek krāsnī cepties vēl 5–8 minūtes. Kad iegūta zeltaina garoziņa, izņem no krāsns.

Pasniedz uzreiz. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!