Perfektam steikam nevajag daudz – atliek vien doties pie draudzīga miesnieka, kas ieteiks vislabāko gabaliņu un izvēlēties marinādi. Šoreiz – liellopa gaļas steiks tekilas un laima marinādē, īstenā Meksikas noskaņā. Recepti piedāvā Viktorija, kas piedalās portāla "Viņa" grila meistardarbu konkursā.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
No laimiem izspiež sulu, ķiplokus smalki sakapā, bet sīpolu sagriež ripiņās.
Bļodā sajauc paprikas pulveri, ķiplokus, olīveļļu, laima sulu un tekilu. Gaļu ievieto plastikāta maisā, pievieno sīpolus un pārlej ar marinādi.
Maisiņu aizsien un marinē gaļu 3-4 stundas, ik pa brīdim gaļu maisiņā "izspaidot".
Gaļu cep uz grila vai grilpannā 10-12 minūtes no katras puses. Tad gaļu ietin folijā un atstāj "atpūsties" uz 10-15 minūtēm.
Gaļu sagriež šķēlītēs un pasniedz ar zaļumiem, laima sulu un Halapenjo pipariem.
Lai labi garšo!