Viktorija Puķe

Perfektam steikam nevajag daudz – atliek vien doties pie draudzīga miesnieka, kas ieteiks vislabāko gabaliņu un izvēlēties marinādi. Šoreiz – liellopa gaļas steiks tekilas un laima marinādē, īstenā Meksikas noskaņā. Recepti piedāvā Viktorija, kas piedalās portāla "Viņa" grila meistardarbu konkursā.

300Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
700 gliellopa steiks MARINĀDEI:120 mltekila3 laimi0.33 glāzeolīveļļa1 sīpols3 ķiploka daiviņas2 ĒKkūpinātas paprikas pulveris sāls pipari PASNIEGŠANAI: zaļumi halapenjo pipari svaigi spiesta laima sula

Pagatavošana

1

No laimiem izspiež sulu, ķiplokus smalki sakapā, bet sīpolu sagriež ripiņās.

2

Bļodā sajauc paprikas pulveri, ķiplokus, olīveļļu, laima sulu un tekilu. Gaļu ievieto plastikāta maisā, pievieno sīpolus un pārlej ar marinādi.

3

Maisiņu aizsien un marinē gaļu 3-4 stundas, ik pa brīdim gaļu maisiņā "izspaidot".

4

Gaļu cep uz grila vai grilpannā 10-12 minūtes no katras puses. Tad gaļu ietin folijā un atstāj "atpūsties" uz 10-15 minūtēm.

5

Gaļu sagriež šķēlītēs un pasniedz ar zaļumiem, laima sulu un Halapenjo pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!