Foto: Privātais arhīvs
Ja neesi izlēmis, kā vēl varētu iekonservēt gurķu ražu, izmēģini šo recepti, ko īpašu padara pikanto ķiploku klātbūtne. Receptes autore iesaka ar ķiploku daudzumu variēt, kā labpatīk, bet, lai burciņas izskatītos glītāk, var gurķiem pievienot kādu paprikas šķēli vai gabaliņos sagrieztus tomātus.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 kggurķi1 glāzeeļļa1 glāzeetiķis (9%)1 glāzecukurs4 gab.ķiploku daivas (ja grib stiprāku, var vairāk)4 ĒKsāls pēc garšaszaļumi pēc patikas (pētersīļi, dilles, baziliks)

Pagatavošana

1

Gurķus nomizo, lai tie labāk sulotos. Vajadzētu izvēlēties gurķus, kas nav pārauguši, garšīgāki būs stingrie, kraukšķīgie gurķi.

2

Sagriež gurķus šķēlītēs un liek lielā traukā. Pievieno visas sastāvdaļas, samaisa un atstāj uz 5-6 stundām vai vēl labāk, uz visu nakti, ievilkties.

3

Pilda burkās un sterilizē – puslitra burkām pietiks ar 20 minūtēm, bet lielākas sterilizē ilgāk.

Iesūtīja: Elizabete

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!