zupa kartupeļi krēmzupa pusdienas
Foto: Shutterstock
Pavisam vienkārši pagatavojama kartupeļu biezzupa ar sīpoliem un ķimenēm izteiksmīgākai garšai. Sena recepte, kas tikpat labi garšo joprojām.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gkartupeļi20 gsīpoli25 gsviests pēc garšassāls2 TKķimenes zaļumi

Pagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un saber katliņā ar verdošu ūdeni. Pievieno sakapātu sīpolu, sāli, ķimenes un vāra, līdz kartupeļi mīksti.

2

Pēc tam izņem trešdaļu no kartupeļiem, saspiež ar kartupeļu stampiņu un saputo ar sviestu. Masu liek atpakaļ katliņā pie pārējiem kartupeļiem un uzvāra, līdz burbuļo.

3

Pēc tam zupu pasniedz kopā ar zaļumiem, kamēr tā vēl silta.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!