konservēšana lečo
Foto: Shutterstock
Lečo varētu būt viena no tām receptēm, kurai teju katrā mājā ir sava īpašā recepte. Ar savu lečo recepti dalās kāda ''Tasty'' lasītāja, sakot, ka gala rezultāts iznākot maigs, bet tik gards, ka pašu mājām tiekot ēst tāpat, karotēm vien.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgsarkanā paprika (var kādu dzelteno, lai skaistāk noformējums burkā)1 ltomātu sula (var aizstāt ar 10 ēd.k. tomātu pastas vai 500 g tomātu mērces)500 gūdens1 ĒKsāls0.5 glāzeaugu eļļa0.5 glāzecukurs0.5 glāzeetiķis (9%)

Pagatavošana

1

Papriku sagriež vidēji lielās šķēlītēs vai mazos gabaliņos, kā nu katram labāk tīk.

2

Liek lielā katlā, pievieno visas sastāvdaļas, izņemot etiķi, un vāra 20 minūtes, ik pa brīdim apmaisot. Īsi pirms beigām pievieno etiķi un vēl dažas minūtes pakarsē.

3

Gatavo masu pilda sterilizētās burkās un ļauj istabas temperatūrā atdzist.

4

Glabā tumšā un vēsā vietā.

5

Pasniedz kā piedevu pie gaļas, pievieno rīsiem, gaļas ēdieniem vai gardi uzsmērē uz maizītes.

Iesūtīja: Aija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!