Foto: DELFI
Ja novārīts par daudz sviesta pupiņu, liec lietā vasaras gardumu salātos, aizvietojot kartupeļus. Kādam varbūt tieši šāda variācija iegaršosies vēl vairāk.

Receptei nav noteikts sastāvdaļu daudzums, jo garšos labi visādās variācijās – ja būs vairāk sviesta pupiņu, gurķu vai mazāk novārīto olu. Mērci var gatavot arī no krējuma un majonēzes, bet ar jogurtu būs veselīgāka versija.

10Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

sviesta pupiņas olas mazsālīti gurķi grieķu jogurts pēc garšassinepes pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari

Pagatavošana

1

Sviesta pupiņas (pākstīm kātiņi ir nogriezti) novāra sālsūdenī, pēc tam noskalo aukstā ūdenī un atdzesē.

2

Novāra olas, lai mīkstums būtu ciets – pietiks ar 8-10 minūtēm.

3

Novārītās pupiņas sagriež mazākos gabalos, to pašu dara ar vārītām olām (vienu olas dzeltenumu pietaupa mērcei) un mazsālītiem gurķiem. Visas sastāvdaļas liek bļodā un apmaisa.

4

Nelielā bļodiņā sajauc jogurtu ar sastampātu olas dzeltenumu, sinepēm, sāli un pipariem.

5

Bļodas saturu sajauc ar mērci un pasniedz galdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!