grilēti kalmāri jūras veltes grilēšana
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mazliet neparastāka grilējamā maltīte – kalmāri marokāņu gaumē. Interesantā jūras velte būs pietiekami pikanta, pateicoties ne vien ķiplokiem, bet arī maltajam koriandram, svaigajiem garšaugiem un citronu sulai.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKsakapāti pētersīļi4 ĒKsakapāts koriandrs1 TKpaprikas pulveris1 TKmalts koriandrs3 saspiestas ķiploka daiviņas0.5 citrona sula2 ĒKolīveļļa8 iztīrīti kalmāri0.5 citrona šķēles

Pagatavošana

1

Palielā traukā sajauc pētersīļus, sakapāto koriandru, paprikas pulveri, maltu koriandru, ķiplokus, citronu sulu un olīveļļu.

2

Pēc tam traukā saliek kalmārus un kārtīgi apviļā marinādē. Trauku apklāj un ievieto ledusskapī uz dažām stundām.

3

Kalmārus gatavo uz grila, cepot virs labi izkarsētām oglēm. Tiem virsū izkārto citrona šķēlītes un grilē aptuveni 6-10 minūtes, apgriežot, ja nepieciešams.

Pasniedz uzreiz pēc grilēšanas kopā ar svaigajiem salātiem. Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!