Foto: DELFI
Kad kombinācija ''vārtīti kartupeļi + gaileņu mērce'' apnikusi, šī versija ļaus izbaudīt sezonas labumus jaunā gaismā.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gsviesta pupiņas1 TKsāls1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daivas400 ggailenes200 mlsaldais krējums2 ĒKsviests cepšanai pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Nomazgā sviesta pupiņas, nogriez pākstīm cietos galus un pārgriez tās uz pusēm. Uzvāri ūdeni, pievieno sāli un liec vārīties sviesta pupiņas. Vāri, līdz tās gandrīz mīkstas un tad nokās un noskalo ar aukstu ūdeni.

2

Ja nepieciešams, nomazgā gailenes, nosusini un sagriez mazākos gabalos. Smalki sakapā sīpolu un ķiploku.

3

Sakarsē pannu, izkausē sviestu, liec cepties uz lēnas uguns sīpolus, līdz tie apcepas caurspīdīgi. Pievieno gailenes un maisot cep, līdz gandrīz gatavas. Pievieno ķiploku, dilles, sāli, piparus, pārlej saldo krējumu un ļauj sautēties, līdz izveidojas mērce.

4

Kad mērce gatava, iejauc tajā novārītās sviesta pupiņas un dažas minūtes pasautē. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!