60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 ļoti lieli kartupeļi2 ĒKsviests120 mlpiens pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari3 saujassarīvēts siers3 ĒKsakapāti pētersīļi2 ĒKsakapāti lociņi
Pagatavošana
1
Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
2
Kartupeļus nomazgā, bet nemizo, sadursta ar dakšiņu un ieliek lielā katlā ar ūdeni. Vāra, līdz tie ir mīksti – apmēram 20 minūtes. Pēc tam kartupeļus nokāš un atdzesē.
3
Pienu un sviestu uzsilda. Kartupeļus pārgriež uz pusēm un izgrebj tiem mīkstumu. Kartupeļu mīkstumu saliek bļodā, pievieno piena un sviesta masu, sāli un piparus un 2/3 no nepieciešamā siera, kā arī lociņus un pētersīļus. Visu kārtīgi samaisa.
4
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.
5
Izgrebtās kartupeļu pusītes saliek uz cepamās pannas un saliek tajā pagatavoto pildījumu. Tad sapildītos kartupeļus pārkaisa ar atlikušo sieru.
6
Kartupeļus liek cepeškrāsnī un cep tik ilgi, līdz virskārta apbrūnējusi (5-10 minūtes).
Lai labi garšo!
PusdienasVakariņasĒdieni veģetāriešiemRomantiskas vakariņasCepeškrāsnsVārīšanaKartupeļiMelnie pipariPiensPētersīļiSiersSviestsSīpollokiKartupeļu ēdieniIkdienas maltīteisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit