cepti kartupeļi pusdienas
Foto: Shutterstock
Sātīgi un sierīgi kartupeļi mundierī – to pildījums būs īpaši mīksts un gards. Ēd tāpat vai pasniedz ar salātiem un kādu krējuma mērcīti.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ļoti lieli kartupeļi2 ĒKsviests120 mlpiens pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari3 saujassarīvēts siers3 ĒKsakapāti pētersīļi2 ĒKsakapāti lociņi

Pagatavošana

1

Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

2

Kartupeļus nomazgā, bet nemizo, sadursta ar dakšiņu un ieliek lielā katlā ar ūdeni. Vāra, līdz tie ir mīksti – apmēram 20 minūtes. Pēc tam kartupeļus nokāš un atdzesē.

3

Pienu un sviestu uzsilda. Kartupeļus pārgriež uz pusēm un izgrebj tiem mīkstumu. Kartupeļu mīkstumu saliek bļodā, pievieno piena un sviesta masu, sāli un piparus un 2/3 no nepieciešamā siera, kā arī lociņus un pētersīļus. Visu kārtīgi samaisa.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

5

Izgrebtās kartupeļu pusītes saliek uz cepamās pannas un saliek tajā pagatavoto pildījumu. Tad sapildītos kartupeļus pārkaisa ar atlikušo sieru.

6

Kartupeļus liek cepeškrāsnī un cep tik ilgi, līdz virskārta apbrūnējusi (5-10 minūtes).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!