Foto: DELFI
"Siļķe kažokā" ir klasika, kas nekad neapnīk. Šajā variācijā patīkamu svaigumu piešķir āboli, bet neiztrūkstošas, protams, ir bietes un kartupeļi.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
6 gab.novārītas nelielas bietes6 gab.novārīti nelieli kartupeļi500 gmarinētas siļķes1 gab.skābs ābols3 gab.novārītas olas MĒRCEI: paciņa majonēzes500 gskābs krējums3 ĒKfranču sinepes2 TKsāls

Pagatavošana

1

Kad dārzeņi novārīti un atdzisuši, sarīvē tos uz sakņu rīves. Sarīvē arī ābolu un uz smalkās rīves olas.

2

Katru sarīvēto sastāvdaļu liec atsevišķā bļodiņā vai šķīvītī, lai pēc tam salātus var liktu kārtu kārtām.

3

Sagriez siļķi mazākos gabalos. Ja marinādē ir arī sīpoli, izmanto arī tos un sagriez mazākos gabalos.

4

Nelielā bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un samaisi.

5

Lielā bļodā vispirms liec vārītos, sarīvētos kartupeļus, pa virsu tiem siļķi ar sīpoliem, tad ābolu skaidiņas.

6

Pārlej un izlīdzini daļu mērces un pa virsu tai izkārto sarīvētas bietes.

7

Turpini likt kārtas tādā pat secībā, sākot no kartupeļiem, beidzot ar bietēm.

8

Pēdējai kārtai jābūt mērcei, un tās virsu var izdekorēt ar pāri palikušajām sastāvdaļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!