Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gardi melleņu mafini, kas būs īpaši piemēroti tiem ēdājiem, kas izvairās no glutēna.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
175 gsviests (izkausēts)60 gbezglutēna milti1 TKbezglutēna cepamais pulveris vai samaltas čia sēklas šķipsnakanēlis100 gmandeļu milti225 gpūdercukurs60 gsarīvēta baltā šokolāde200 gmellenes1 TKvaniļas ekstrakts6 olas

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Sagatavo mafinu pannu ar papīra kēksiņu formiņām.

2

Lielā bļodā sajauc bezglutēna miltus, bezglutēna cepamo pulveri, kanēli, mandeļu miltus, cukuru, balto šokolādi un mellenes. Pēc tam masā iejauc vaniļas ekstraktu, sakultas olas un sviestu. Mīklu samaisi, lai tā būtu vienmērīga.

3

Mīklu sapilda kēksiņu formiņās, lai tās būtu līdz ¾ pilnas. Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Kad gatavi, nedaudz atdzesē un apbārsta ar pūdercukuru.

"Tasty" padoms: recepti vari pielāgot un pagatavot arī ar parastajiem miltiem un parasto cepamo pulveri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!