kēkss kūka
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ļoti gaisīgs vaniļas kēkss ar grieķu jogurtu. To papildina skābeni saldais eksotisko pasifloras augļu sīrups.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
KĒKSAM(apaļā 23 cm forma):150 gsviests (ist. temp.)200 gcukurs1 TKvaniļas ekstrakts3 olas200 ggrieķu jogurts300 gmilti1 TKcepamais pulveris SĪRUPAM:4 pasifloras augļi1 citrona sula100 gcukurs

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C.

2

Lielā bļodā ievieto sviestu, cukuru un vaniļas ekstraktu. Puto ar mikseri, līdz sviests gaisīgs.

3

Pēc tam sviesta masai pa vienai pievieno olas, tad iemaisa grieķu jogurtu, bet beigās iecilā miltus, kam piejaukts cepamais pulveris.

4

Kad mīkla vienmērīga un sajaukta, to ielej kēksa formā, kas ietaukota. Liek cepeškrāsnī un cep 40 minūtes, līdz kēkss zeltaini brūns un iedurtais kociņš iznāk sauss.

5

Kamēr kēkss cepas, gatavo sīrupu. Pasifloras augļus pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem to mīkstumu. Mīkstumu izspiež caur sietu, sulu pārlej nelielā katliņā.

6

Pasifloras sulai pievieno citronu sulu un cukuru. Visu karsē uz lēnas uguns, maisa, lai cukurs izkustu. Ļauj sīrupam burbuļot pāris minūtes, līdz tas iegūst vajadzīgo konsistenci. Tad ņem nost no plīts.

7

Apgāž gatavo kēksu uz formas vai restītēm un sadursta tā virsmu ar kociņu, lai būtu nelieli caurumiņi. Tad pārlej pāri kēksam pasifloras sīrupu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!