Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C.
Lielā bļodā ievieto sviestu, cukuru un vaniļas ekstraktu. Puto ar mikseri, līdz sviests gaisīgs.
Pēc tam sviesta masai pa vienai pievieno olas, tad iemaisa grieķu jogurtu, bet beigās iecilā miltus, kam piejaukts cepamais pulveris.
Kad mīkla vienmērīga un sajaukta, to ielej kēksa formā, kas ietaukota. Liek cepeškrāsnī un cep 40 minūtes, līdz kēkss zeltaini brūns un iedurtais kociņš iznāk sauss.
Kamēr kēkss cepas, gatavo sīrupu. Pasifloras augļus pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem to mīkstumu. Mīkstumu izspiež caur sietu, sulu pārlej nelielā katliņā.
Pasifloras sulai pievieno citronu sulu un cukuru. Visu karsē uz lēnas uguns, maisa, lai cukurs izkustu. Ļauj sīrupam burbuļot pāris minūtes, līdz tas iegūst vajadzīgo konsistenci. Tad ņem nost no plīts.
Apgāž gatavo kēksu uz formas vai restītēm un sadursta tā virsmu ar kociņu, lai būtu nelieli caurumiņi. Tad pārlej pāri kēksam pasifloras sīrupu.
Lai labi garšo!