30Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 kgāboli1 bundža iebiezinātais piens ar cukuru500 gievārījuma cukurs
Pagatavošana
1
Ābolus nomazgā, nomizo, iztīra no serdēm un sagriež mazākos gabaliņos.
2
Liek katlā, pārber ar cukuru un vāra aptuveni 10 minūtes, līdz āboli izšķīst biezenī. Ja nepieciešams, pievieno šļuku ūdens. Ja vēlies, var masu sablendēt, tad ievārījums būs viendabīgas konsistences. Tad pievieno iebiezināto pienu un karsē vēl aptuveni 5 minūtes. Svarīgi ievārījumu vārīt un maisīt ļoti lēnām, citādi ''izklapējot'' gaisu, "zapte" ātrāk pēc tam bojāsies.
3
Gatavo ievārījumu pildi burkās un glabā ledusskapī vai pagrabā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit