kartupeļi panna olīvas feta pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Pagatavo ceptus kartupeļus grieķu gaumē – papildināti ar olīvam, svaigiem zaļumiem, sulīgiem tomātiem un citronu sulā marinētiem fetas siera gabaliņiem, tie ne vien izskatīsies ļoti kārdinoši, bet veidos tiešām izcilu garšu salikumu.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.kartupeļi3 gab.ķiploka daiviņas2 gab.tomāti saujaolīvas2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls130 gfetas siers, sagriezts gabaliņos pēc garšaspipari, malti1 saujapētersīļi3 gab.timiāna zariņi3 gab.oregano zariņi1 gab.citrons

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru. Zaļumus sakapā. Citronam izspiež sulu, norīvē miziņu.

2

Kartupeļus nomizo, sagriež daiviņās, liek bļodā, pievieno šķipsnu sāls, pusi zaļumu, pusi citrona miziņas, pusi citrona sulas, caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas, olīveļļu, samaisa, tad izkārto uz plāts un liek cepties uz aptuveni 30 minūtēm, līdz tie kļuvuši zeltaini.

3

Pa to laiku tomātus sagriež gabalos. Atlikušos zaļumus liek bļodiņā, pārlej ar citronu sulu, pievieno atlikušo citrona miziņu, samaisa.

4

Fetas sieru sadala gabaliņos, liek bļodiņām, pievieno tomātus, visu pārslaka ar citronu-zaļumu mērci, viegli apmaisa.

5

Gatavos kartupeļus liek bļodā vai lielā pannā, samaisa ar tomātiem, olīvām, fetas sieru un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!