kūka svētki saldais ēdiens mellenes
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gaisīga un ļoti garda kūka ar mellenēm, kraukšķīgām mandeļu skaidiņām un aromātisko citronu. Ideāli pasniegšanai pie tējas vai kafijas.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
MĪKLAI(formas diametrs ~20 cm):200 gsviests200 gpūdercukurs3 olas1 citrona sula un miziņa100 ggrieķu jogurts150 gmellenes200 gmilti0.5 TKcepamais pulveris VIRSKĀRTAI:90 gmellenes30 gmandeļu skaidiņas

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2

Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un ar mikseri saputo, līdz iegūta gaisīga, vienmērīga masa. Tad pa vienai masā iekuļ olas, pievienojot arī citrona miziņu un sulu. Pēc tam mīklā iemaisa jogurtu.

3

Mellenes saber miltos, kam pievienots cepamais pulveris, un tad sausās sastāvdaļas pievieno sviesta masai.

4

Kūkas mīklu pārlej ietaukotā kūkas formā. Virsu pārkaisa ar mellenēm un mandeļu skaidiņām.

5

Kūku liek cepeškrāsnī un cep 35–40 minūtes, līdz iedurts kociņš iznāk laukā sauss.

6

Pēc pagatavošanas nedaudz atdzesē, tad izņem no formas un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!