Foto: Publicitātes attēls
Neierasta kūka, kas patiks tiem, kuri uzturā nelieto kviešu miltus. Burkānkūku ar kokosriekstu krēma virskārtu piedāvā šefpavārs Normunds Baranovskis no "Rimi gardēžu" komandas.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 olas200 gkļavu sīrups (+ 2 ĒK)250 gbezglutēna vai mandeļu milti1 TKcepamais pulveris200 gsarīvēti burkāni0.5 TKmuskatrieksts130 mlaugu eļļa1 bundža kokosriekstu piens400 gmellenes

Pagatavošana

1

Vēl pirms ķeries pie gatavošanas, ieliec kokosa piena bundžu ledusskapī. Tas ir ļoti svarīgi, jo kokosa piens slāņojas. Kokosa ūdens paliek bundžas apakšā, bet "krējums" – sacietē virskārtā.

2

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

3

Saputo olas, pievieno kļavu sīrupu, eļļu un rīvētus burkānus.

4

Iecilā bezglutēna miltus ar cepamo pulveri un muskatriekstu.
"Tasty" padoms: ja alerģija nebaida, bezglutēna miltu vietā vari izmantot parastos miltus.

5

Lej formā un cep 30 – 40 minūtes, tad atdzesē.

6

Izņem no ledusskapja kokosa pienu, atgriež kokosa bundžas apakšu, nolej kokosu ūdeni, to var izmantot kokteiļu gatavošanā.

7

Kokosa "krējumam" pievieno 2 ēdamkarotes kļavu sīrupu un puto gluži kā parasto saldo krējumu.

8

Putoto krēmu liek kūkai virsū un dekorē ar mellenēm.

Ar šo recepti "Rimi gardēži" cenšas iedvesmot ikvienu Latvijas saimnieci un dalīties ar savas kūkas recepti, lai taptu Latvijas simtgadei veltīts projekts "100 kūkas un 1 svecīte". Vairāk par iniciatīvu vari uzzināt "Gardezi.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!