30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 āboli4 ĒKsviests4 ĒKbrūnais cukurs2 TKkanēlis plombīra saldējums pasniegšanai
Pagatavošana
1
Ābolus nomazgā, pārgriež uz pusēm un izgreb serdi. Tad katrā ābola pusītē iegriež, lai veidotos centimetru plati gabaliņi. Uzmanīgi – iegriezumu veic tikai tik dziļi, lai no ābola mīkstuma paliktu apmēram 2 centimetri un tas neizjuktu.
2
Sagatavotos ābolus saliec cepamtraukā, kas ietaukots. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.
3
Pagatavo glazūru – bļodiņā sajauc izkausētu sviestu, pieber brūno cukuru un kanēli. Visu kārtīgi samaisa. Pēc tam sviestaino un saldo šķidrumu ar karoti salej virsū ābolu pusītēm tā, lai tas satecētu arī iegriezuma vietās.
4
Ābolus liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15–20 minūtes, līdz tie mīksti.
5
Kad gatavi, izņem no krāsns un pasniedz katram ēdājam divas ābolu pusītes, kurām virsū uzlikta saldējuma bumba.
Lai labi garšo!
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiRomantiskas vakariņasBrūnais cukursKanēlisSaldējumsSviestsĀboliCiti saldēdieni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit