sirņiki pankūkas mellenes pusdienas vakariņas brokastis ēdiens
Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojami biezpiena plācenīši jeb "sirņiki", ko vislabāk baudīt ar karoti skāba krējuma. Izmantojot tikai pāris katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas, drīz vien varēsi baudīt gardum gardas vakariņas.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gbiezpiens2 gab.olas4 ĒKcukurs1 šķipsnasāls1 TKvaniļas cukurs100 gmilti eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Biezpienu sasmalcini blenderī vai saspaida ar dakšiņu, līdz tas ir viendabīgs.

2

Pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un kārtīgi samaisa. Tad pievieno izsijātus miltus un iemaisa, līdz masa ir viendabīga.

3

Pannā uzkarsē eļļu. Lēzenā šķīvī ieber vēl nedaudz miltu.Ar ūdenī samērcētu karoti ņem biezpiena masu, liek miltos un uzmanīgi apviļā no visām pusēm, veidojot "sirņika" formu. Notrauc liekos miltus un liek pannā, cepot, līdz plācenīši ir zeltaini no abām pusēm.

4

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru, pasniedz ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!