deserts mango siera kūka kārtojums saldais ēdiens
Foto: Shutterstock
Siera kūkai nav obligāti jābūt apaļai un lielā formā – pagatavo mango siera kūku desertu glāzītēs. Ļoti vienkārši un ātri!
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 mango120 mlsaldais krējums230 mlmaskarpone60 gpūdercukurs paciņa cepumi, piemēram, "Selga"

Pagatavošana

1

Mango nomizo, izņem kauliņu. Nogriež apmēram 8–12 garenas šķēlītes un pietaupa vēlākam.

2

Pārējo sagriež nelielos gabaliņos, saber virtuves kombainā un sasmalcina putriņā.

3

Aukstu saldo krējumu ielej bļodā un ar mikseri nedaudz paputo. Tad pievieno istabas temperatūrā noturētu maskarponi un pūdercukuru. Visu saputo gaisīgā krēmā.

4

Cepumus sasmalcina virtuves kombainā smalkās drupačās.

5

Sagatavo četras deserta glāzītes. Glāžu pamatnē vienlīdzīgi saber sasmalcinātos cepumus. Tad virsū liek maskarpones krēma kārtu, lai sanāktu visām četrām glāzēm.

6

Deserta pēdējā slānī liek mango biezeni. Glāzīti pabeidz rotāt ar mango šķēlītēm, kuras savīsta rozītes izskatā.

7

Pagatavotās siera kūku glāzītes liek ledusskapī un nedaudz atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!