Klasisko kotlešu cienītājiem vērts savu ēdienkarti dažādot ar šādām kotletēm, kas visai iecienītas bija pirms daudziem gadiem, bet nepelnīti aizmirstas mūsdienu virtuvē. Aknu kotlešu gatavošanai var izmantot vistas, cūkas un arī liellopa aknas, atkarībā no gaumes. Vairāk par aknu piemērošanu ēdienam un to gatavošanu var lasīt šeit.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
200 gaknas1 gab.ola1 gab.sīpols1 ĒKsviests50 grīvmaize + apviļāšanai pēc garšassāls pēc garšassāls tauki vai sviests cepšanai
Pagatavošana
1
Aknām novelk plēvi un tās samaļ gaļas mašīnā.
2
Malto masu sajauc ar izkausētu sviestu, olu, sāli, smalki sakapātiem sīpoliem un rīvmaizi, nedaudz pietaupot apviļāšanai. Visu rūpīgi samaisa, veidojot viendabīgu masu.
3
Ar rokām veido plācenīšus, apviļā tos rīvmaizē un cep sakarsētos taukos vai sviestā no abām pusēm brūnus.
4
Pasniedz ar skābo krējumu vai tomātu mērci.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit