Foto: Privātais arhīvs

"Aši pagatavojams ēdiens, kurš mūsu piknikos un ne tikai tajos (arī brīvdienās brokastīs) aiziet uz uz urrā. Ilgākais – sagaidīt, kamēr atdziest makaroni! Tādēļ mēdzu šos salātus gatavot, ja no citām ēdienreizēm pārpalikuši makaroni," raksta receptes autore Evita. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

5Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 gkrabju nūjiņas100 gsiers2 saujasvārīti makaroni2 tomāti saujadilles125 gmajonēze svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Krabju nūjiņas un tomātus sagriež ne pārāk smalkos gabaliņos.

2

Dilles sakapā, sieru sarīvē uz rupjās rīves.

Foto: Privātais arhīvs
3

Visu liek bļodā, pievieno vārītos makaronus (aukstus), majonēzi un visu samaisa. Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un pasniedz galdā. Gatavs!

Starp citu, šie salāti ļoti labi garšo arī bez makaroniem. Tāpat var variēt arī ar tomātu daudzumu – sezonā, kad tie ļoti aromātiski un forši, liec vairāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!