Foto: Privātais arhīvs

"Lai gan vairumam tex-mex nozīmē malto gaļu, kukurūzas čipsus vai tortiljas, kā arī rīsus, mūsu mājās ir citādi. Mums rīsi negaršo, toties kukurūzu un avokado esam gatavi ēst katrā ēdienreizē. Pamanot jūsu izsludināto konkursu, nolēmām ar meitu paburties virtuvē, mēģinot apvienot to, kas mums garšo, ar konkursa uzdevumu – makaroniem. Rezultāts, mūsuprāt, izdevās. Vērtējiet tagad jūs!" par savu recepti raksta Inese. Tā piedalās "Tasty" makaronu salātu recepšu konkursā.

45Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 avokado10 ķirštomāti konservēta kukurūza konservētas pupiņas2 ĒKsakapāts koriandrs3 saujasvārīti bantīšu makaroni pēc garšaslaima sula MĒRCEI:30 mlaugu eļļa30 mlbalzamiko etiķis Vusteras mērce, piliens0.5 TKcukurs pēc garšassāls1 TKpaprikas pulveris0.5 TKVidusjūras garšvielas

Pagatavošana

1

Gatavošana vienkārša, sarežģītākais tajā visā – pareizi izvārīt pastu un sajaukt mērci.

2

Uzvāra pastu, atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Noskalo tekošā ūdenī un atdzesē.

3

Avokado sagriež kubiņos, tomātus – uz pusēm.

4

Kukurūzai un pupiņām nolej šķidrumu un visu ber bļodā. Pievieno avokado un tomātus, kā arī makaronus – kad tie ir atdzisuši.

5

Pārkaisa ar kapāto koriandru (kinzu).

6

Pagatavo mērci – visas sastāvdaļas sajauc, uzmanoties, lai viss būtu viendabīgi un cukurs – izkusis.

7

Mērci pārlej salātiem, visu samaisa. Pirms pasniegšanas var pārslacīt ar laima sulu. Garšīgi!

8

Ņem vērā, ka šie salāti vislabāk garšo atdzisuši, tādēļ ļoti vēlams, lai visas sastāvdaļas pirms salātu gatavošanas kādu laiku pastāvētu ledusskapī.

Iesūtīja: Inese

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!