hinkaļi khinkali
Foto: Publicitātes attēls

Gardie mīklas sainīši ar sātīgu maltās gaļas pildījumu – gruzīnu virtuves izcilie pelmenīši hinkaļi (khinkali). Ar recepti dalās gruzīnu restorāna "Alaverdi" šefpavārs Šota Mudžirišvili (Shota Mujirishvili).

11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

MĪKLAI:1 kgmilti20 gsāls400 mlūdens PILDĪJUMAM:1 kgliellopa maltā gaļa350 gcūkgaļas maltā gaļa sīpols pēc garšassvaigs koriandrs pēc garšaspipari pēc garšassāls

Pagatavošana

1

Pildījuma gaļu sajauc ar sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno sāli, piparus un koriandru.

2

No mīklai nepieciešamajām sastāvdaļām sajauc mīklu, kārtīgi to izrullē, ar formu izspiež apaļus apļus.

3

Apļa vidū liek pildījumu, malas saņem kopā un aizspiež, vizuāli izveidojot sainīti. Vāra sālsūdenī, līdz tie uzpeld (aptuveni 10 minūtes), un tad pasniedz karstus kopā ar svaigiem, sakapātiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!