Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo picas pamatni no fokačas mīklas, sekojot šīs receptes norādījumiem, līdz pirmajai raudzēšanai.
Sakarsē krāsni uz maksimālo jaudu ventilatora vai īpašajā picas režīmā.
Kad mīkla uzrūgusi (aptuveni pēc stundas), sadala to četrās daļās. Darba virsmu pārkaisa ar miltiem,
Salami nomizo, sagriež plānās sķēlītēs. Sieru sarīvē. Ķiploku izspiež caur ķiplokspiedi, pievieno eļļai un samaisa.
Katru daļu izrullē, pārklāj ar tomātu mērci. Var izmantot kādu no veikalā nopērkamajām mērcēm, bet pica būs gardāka, izmantojot mājās gatavotu mērci, piemēram, pēc šīs vienkāršās receptes.
Tad picu dāsni pārkaisa ar sieru, pa virsu klāj salami šķēlītes, picas maliņas pārziež ar eļļas-ķiploku maisījumu.
Picu cep aptuveni 8-10 minūtes (cepšanas laiks var atšķirties, ņemot vērā katras cepeškrāsns īpatnības), līdz maliņas ir brūnas un siers izkusis.