Bonduelle
Jēra gaļas un turku zirņu savienojums ir labi pazīstams turku virtuvē. Biezajā un sātīgajā zupā turku zirņi izceļ jēra gaļas garšu. Medus šim ēdienam piešķir maigumu. Saldā piedeva zupu padara viegli saldskābu.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmalta jēra gaļa600 mlgaļas buljons1 bundža "Bonduelle" tvaicēto turku zirņu2 sīpoli2 tomāti1 ķiploka daiviņa2 ĒKaugu eļļa2 ĒKmedus1 TKHmeļi-suneļi pēc garšaspipari, sāls

Pagatavošana

1

Sīpolus un svaigus tomātus sagriež smalkos kubiņos.

2

Katlā uzsilda augu eļļu, apcep sīpolus 2-3 minūtes. Pievieno malto gaļu, cep uz lielas uguns, nepārtraukti apmaisot, 2-3 minūtes.

3

Pielej buljonu, uzvāra. Turpina vārīt mērenā karstumā 4-5 minūtes, noņemot putas.

4

Uzvāra, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, medu, svaigus tomātus, turku zirņus, hmeli-suneli garšvielu un vāra mērenā karstumā 4-5 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Padoms: Gatavojiet zupu iepriekšējā dienā. Visām gaļas zupām garša uzlabojas, kad zupa ir pastāvējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!