pica pusdienas uzkodas vakariņas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ļoti vienkāršas un gardas picas, kam virsū liktas mazliet neierastākas sastāvdaļas – puravi un kartupeļi. Papildini tās ar sarīvētu Čedaras sieru un smaržīgiem pētersīļiem labākai garšai.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
picas mīkla250 gkartupeļi1 ĒKolīveļļa1 puravs pēc garšassāls pēc garšaspipari timiāns2 ķiploka daiviņas200 gČedaras siers saujapētersīļi

Pagatavošana

1

Picas mīklu pagatavo pēc šīs receptes.

2

Izvēlies mazus kartupeļus, nomizo tos, sagriez ripiņās un izvāri ūdenī, līdz mīksti. Pēc tam nokās un atliec malā.

3

Pannā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Saber tajā ripiņās sagrieztus puravus, dažus timiāna zariņus un apcep, līdz dārzenis mīksts. Tad pievieno sasmalcinātus ķiplokus un apcep minūti. Pēc tam pievieno kartupeļu ripiņas, sāli un piparus.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C.

5

Picas mīklu sadali uz pusēm divās bumbās, katru izrullē vai nu plānā apaļā formā, vai garenu, kā receptes attēlā. Sagatavoto picas mīklu liec uz cepešplātīm, kas izklātas ar cepampapīru.

6

Uz katras picas uzliec pusi no kartupeļu un puravu masas. Apkaisi picas ar sarīvētu sieru un liec cepeškrāsnī. Cep 8–10 minūtes.

7

Kad picas gatavas, apkaisi tās ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!