cepumi saldumi gardumi našķi
Foto: DELFI
Ļoti vienkārši pagatavojami kokosriekstu skaidiņu cepumi, kuru gatavošanai nevajadzēs ne miltus, ne taukvielas. Recepti mūsu ģimenē esam vairākkārt pārbaudījuši dažādās variācijās un atzinuši par ļoti labu esam. Debešķīgi garšos ar kādu krūzi karstas tējas, kafijas vai šokolādes dzēriena.
90Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olu baltumi200 gpūdercukurs200 gkokosriekstu skaidiņas50 gžāvēti mango

Pagatavošana

1

Vispirms bļodā saber izsijātu pūdercukuru. Tad tajā iemaisa kokosriekstu skaidiņas. Pēc tam masai pievieno neputotu olbaltumu un kārtīgi samaisa.

2

Žāvēto mango (mango vietā var izmantot ķiršus, aprikozes vai ko citu) sagriež smalkos jo smalkos gabaliņos un iemaisa cepumu masā. Mīklu ieliek ledusskapī atdzist apmēram stundu.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, liek vidēja lieluma cepumiņus, pa vidam atstājot nelielas atstarpes.

4

Cepumus liek cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, līdz tie ir viegli zeltaini no ārpuses, bet vēl mīksti viducī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!