tomātu zupa
Foto: Publicitātes attēls
Garšīga tomātu zupa, kas sasildīs drēgnā vakarā. Pateicoties tam, ka zupai netiek pievienots buljons vai papildu šķidrums, tā būs īpaši bieza un tumīga. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā "Elvi".
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gkonservēti tomāti savā sulā1 liels sīpols3 ķiploka daiviņas200 mlsaldais krējums (10%) saujasvaigs baziliks1.5 ĒKkaltēts baziliks augu eļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Pagatavošana

1

Sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež sīkos gabaliņos un katlā apcep nelielā eļļas daudzumā, līdz dārzeņi iegūst zeltainu nokrāsu.

2

Pievieno tomātus (ja tomāti ir lieli, tos katlā mazliet saspaida). Visu uzvāra, liekot vāku un sildot uz lēnas uguns, līdz visi dārzeņi ir mīksti (apmēram 15 minūtes).

3

Dārzeņiem pievieno baziliku un sablendē. Masu uzsilda un maisot pievieno saldo krējumu. Pasniedz kopā ar grauzdētu maizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!