Foto: Privātais arhīvs
Savu Dundagas krēma recepti, kas ir daudzu iecienīts deserts ar bērnības garšu, piedāvā Ruta Ščeglova. Vienkārši pagatavojamais krēms īpaši labi sader ar ķīseli vai skābu ogu mērci.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 lpiens3 ĒKcukurs160 gmanna pēc garšasrozīnes1 šķipsnasāls200 mlsaldais krējums1 TKvaniļas cukurs

Pagatavošana

1

Katliņā lej pienu, pievieno cukuru, sāli un uzvāra.

2

Aktīvi maisot, sāk pievienot mannu un, nepārtraukti maisot, ļauj tai 2–3 minūtes uzbriest, tad pievieno rozīnes.

3

Katliņu noņem no uguns, putru atdzesē (var to uz nakti ielikt ledusskapī).

4

Saldo krējumu saputo ar vaniļas cukuru, tad iecilā to putrā.

Pasniedz ar ķīseli vai skābu ogu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!