70Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 kgcukīni1 sarkanais sīpols3 ĒKolīveļļa1 TKčili pārslas4 zariņi majorāns pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari200 gķirštomāti100 gkazas siers
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Sagatavo cepamtrauku.
2
Cukīni nogriež liekos galus un dārzeņus sagriež palielos gabalos. Sīpolu sagriež astoņās daļās. Cukīni un sīpola gabalus liek cepamtraukā, pārlej ar eļļu un apmaisa.
3
Dārzeņus apkaisa ar čili pārslām, starp tiem saliek majorāna zariņus. Visam pārkaisa sāli un piparus. Liek cepeškrāsnī un cep 40–50 minūtes, līdz cukīni mīksti, bet sīpoli karamelizējušies.
4
Kad dārzeņi gatavi, cepeštrauku izņem no krāsns. Starp dārzeņiem saliek ķirštomātus, lai tie apsiltu. Visam pārber kazas sieru. Cepamtrauku ievieto atpakaļ krāsnī uz vēl 5–10 minūtēm, lai izkustu siers.
5
Pasniedz, kamēr dārzeņi karsti.
Lai labi garšo!
Ēdieni veģetāriešiemGaršvielas un garšaugiKazas siersOlīveļļaSarkanie sīpoliČiliĶirštomātiDārzeņu ēdieniGavēņa laika ēdieniCukīni
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit