Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C grādiem. Dziļāku cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru un ietauko to.
Katliņā uz lēnas uguns izkausē tumšo šokolādi, pievieno sviestu, kļavu sīrupu un, maisot silda, līdz visas sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Katliņu noņem no plīts.
Šokolādes maisījumā iejauc biešu biezeni un atstāj atdzesēties.
Jauc kopā visas sausās sastāvdaļas: mandeļu un kokosriekstu miltus, kakao pulveri, valriekstus, cepamo pulveri un šķipsnu sāls.
Olas sakuļ, pievieno tām vaniļas esenci un atdzesēto šokolādes masu.
Iegūtajam olu un vaniļas masai pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu. Visu kārtīgi samaisa un lej cepamajā pannā. Cep cepeškrāsnī apmēram 40–50 minūtes, līdz braunijs ir viscaur izcepies – iedurot ēdienā koka iesmiņu, pie tā nekas nepielīp.
Brauniju atdzesē un sagriež gabaliņos. Pasniedz pārlietu ar pašmāju rūgto šokolādi un kļavu sīrupā apgrauzdētiem valriekstiem.
Ances Annas Šternbergas padoms: Gī sviestu var aizvietot ar parasto sviestu vai kokosriekstu eļļu. Var izmantot arī makadāmijas riekstu eļļu vai olīveļļu, taču olīveļļa piedos ēdienam mazliet rūgtenu garšu. Kakao vietā var izmantot keroba pulveri, taču tad jāņem vērā, ka braunijs būs saldāks, tāpēc kļavu sīrups būs jāpievieno mazāk. Tāpat var eksperimentēt ar olu aizstāšanu, izmantojot čia sēklas vai linsēklas, taču tad braunijs būs plānāks un daudz drupenāks.