Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo karija mērci. Nomizo sīpolu un ķiplokus. Paprikai izņem sēklotni, sagriež gabalos. Čili nogriež kātiņu. Laimam izpiež sulu, norīvē mizu. Ingveru nomizo, sarīvē. Virtuves kombainā vai ar rokas blendera palīdzību sasmalcina visas sastāvdaļas viendabīgā masā.
Katliņā uzkarsē eļļu, kad tā uzkarsusi, liek eļļā pelmeņus un fritē, līdz tie ir zeltaini.
Padoms: šī ēdiena pagatavošanai var izmantot arī vārītus pelmeņus vai ceptus pelmeņus.
Uzkarsētā pannā lej mērci un, ik pa laikam apmaisot, sutina 4–5 minūtes, tad pievieno kokosriekstu pienu (ja kokosriekstu piens negaršo, to var aizstāt ar saldo krējumu, bezpiedevu jogurtu vai pasniegt uz galda atsevišķā trauciņā, lai katrs to var pievienot/nepievienot ēdienam pēc saviem ieskatiem) un turpina gatavot, līdz mērce sāk burbuļot.
Lej mērci dziļajā šķīvī, mērcē liek pelmeņus. Pārkaisa ar čili, kapātiem zaļumiem un pasniedz.
Lai labi garšo!