Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šai receptei vislabāk derēs jaunie kartupeļi vai speciāli cepšanai paredzētie kartupelīši ar miziņu, jo tad apkārt tie izcepsies patīkami kraukšķīgi. Pievieno sinepju sēklas, lai kartupeļiem būtu vēl papildu kraukšķis un pikantums, tāpat izteiktākai garršai var pievienot ķiploku sāli.
Kartupeļus nomazgā, nosusina, lai vieglāk apviļāt eļļā, un izklāj uz cepamās plāts vai ieber cepamtraukā. Apslaki ar olīveļļu, pārber sāli, sinepju sēklas, piparus un garšaugus. Cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes, līdz kartupeļi ir zeltaini, bet ne līdz galam izcepti.
Izņem kartupeļus no krāsns, apslaki ar ķiploku eļļu (olīveļļu sajauc ar smalki sakapātiem ķiplokiem vai izmanto gatavu ķiploku eļļu), pārber vēl sāli, ja prasās, un liek cepties jau 250 grādos uz 10 minūtēm, lai kartupeļi iegūst kraukšķīgu garoziņu.
Gatavo mērci. Bļodiņā sajauc jogurtu ar sarīvētu gurķi bez mizas, smalki sakapātu ķiploku, sāli, nedaudz cukuru un mārrutkiem. Mērce jāizmanto uzreiz, jo gurķi sāks sulot, tāpēc pagatavo to īsi pirms pasniegšanas.
Ceptos kartupeļus pasniedz siltus ar pagatavoto mērci.
Lai labi garšo!