želeja deserts svētki ballīte saldais ēdiens
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Krāšņs un neparasts svētku deserts – plūškoka želeja ar greipfrūtiem, avenēm un putukrējumu. Lai saldo ēdienu pasniegtu pavisam īpaši, sapildi to caurspīdīgās šampanieša, vīna un citās glāzēs.
720Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 ĒKželatīns3 ĒKplūškoka sīrups750 mlplūškoka limonāde1 greipfrūts saujaavenes300 mlsaldais krējums1 ĒKpūdercukurs

Pagatavošana

1

Želatīnam pievieno aukstu ūdeni (lai graudiņu virsma būtu nosegta) un uzbriedina 10 minūtes.

2

Katliņā ielej plūškoka limonādi un sīrupu, uzliek uz plīts un karsē uz nelielas uguns, līdz šķidrums ir silts.

3

Želatīnu izkausē ūdens peldē un iemaisa siltajā plūškoka dzēriena masā. To samaisa, līdz želatīns pavisam izkusis. Katliņu noņem no plīts.

4

Sagatavo astoņas skaista deserta glāzes un tajās iesēdina pa kādai avenei un iztīrītai greipfrūta daiviņai. Augļus pārlej ar plūškoka želeju un trauciņus ieliek ledusskapī, lai želeja sastingst, vismaz uz nakti.

5

Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu, kam pievienots pūdercukurs, lai veidotos putukrējums. Putukrējumu saliek virs želejas deserta trauciņos. Desertus pasniedz uzreiz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!