720Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
4 ĒKželatīns3 ĒKplūškoka sīrups750 mlplūškoka limonāde1 greipfrūts saujaavenes300 mlsaldais krējums1 ĒKpūdercukurs
Pagatavošana
1
Želatīnam pievieno aukstu ūdeni (lai graudiņu virsma būtu nosegta) un uzbriedina 10 minūtes.
2
Katliņā ielej plūškoka limonādi un sīrupu, uzliek uz plīts un karsē uz nelielas uguns, līdz šķidrums ir silts.
3
Želatīnu izkausē ūdens peldē un iemaisa siltajā plūškoka dzēriena masā. To samaisa, līdz želatīns pavisam izkusis. Katliņu noņem no plīts.
4
Sagatavo astoņas skaista deserta glāzes un tajās iesēdina pa kādai avenei un iztīrītai greipfrūta daiviņai. Augļus pārlej ar plūškoka želeju un trauciņus ieliek ledusskapī, lai želeja sastingst, vismaz uz nakti.
5
Pirms pasniegšanas saputo saldo krējumu, kam pievienots pūdercukurs, lai veidotos putukrējums. Putukrējumu saliek virs želejas deserta trauciņos. Desertus pasniedz uzreiz.
Lai labi garšo!
Ziemassvētku receptesBērnu ballītes ēdieniAvenesGreipfrūtiPūdercukursSaldais krējumsŽelejasŽelatīnsPlūškoka sīrups
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit