Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms nomazgā mandarīnus. Liec tos nelielā katliņā, aplej ar aukstu ūdeni un liec karsēties uz 10-15 minūtēm. Tas vajadzīgs, lai vārīšanās ietekmē mandarīnu miziņām zustu rūgtenā piegarša. Nolej karsto ūdeni un izņem mandarīnus.
Sagriež augļus mazākos gabalos, izņem sēklas, ja tādas ir, sablendē viendabīgā biezenī (ar visām mizām). Sablendēto biezeni vislabāk gatavot iepriekšējā dienā, lai tas pa nakti sabiezē ledusskapī.
Bļodā saputo olas ar cukuru krēmīgā, gaišā konsistencē. Tad iemaisi mandeļu miltus, mandarīnu biezeni, cepamo pulveri un kanēli. Rūpīgi samaisi viendabīgu mīklu.
Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru, ielej pagatavoto mīklu un cep 180 grādos aptuveni stundu, līdz mīkla izcepusies zeltaini brūna un koka irbulītis no kūkas iznāk sauss.
Pasniedz, pārkaisot ar pūdercukuru un sagrieztām mandarīnu šķēlītēm.