deserts angļu pudiņš svētki
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tvaicētu siera kūku deserti, ko pagatavot no citiem gardumiem, kas palikuši pāri pēc Ziemassvētkiem. Šim desertam noderēs angļu Ziemassvētku kūka, kas palikusi neapēsta.

60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gmaskarpone1 TKvaniļas pasta2 olas100 gcukurs2 ĒKmilti125 gangļu Ziemassvētku pudiņš2 gabaliņi konservēts ingvers4 ĒKingvera sīrups MĒRCEI:100 ggaišais muskovado cukurs125 gsviests100 mlsaldais krējums

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2

Bļodā sakuļ maskarponi ar vaniļas pastu, olām un cukuru, līdz iegūta viendabīga masa. Tad svaigā siera masai pievieno miltus, sadrupinātus angļu Ziemassvētku pudiņa pārpalikumus un sasmalcinātus konservēta ingvera gabaliņus kopā ar to sīrupu. Visu apmaisa, lai sastāvdaļas kārtīgi sajauktos.

3

Pēc tam masu sadala starp sešiem karstumizturīgiem trauciņiem. Kad trauciņi sapildīti, tos ievieto cepmatraukā, pielej tajā verdošu ūdeni un liek lielo trauku cepeškrāsnī. Cep 45 minūtes, līdz pudiņi mazajos trauciņos iztvaicēti.

4

Kamēr pudiņi krāsnī tvaicējas, gatavo mērci. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno sviestu un Muskovado cukuru. Karsē, līdz izveidojusies viendabīga zeltaina mērce.

5

Kad siera kūkas pudiņi gatavi, tos nedaudz atdzesē trauciņos. Tad izņem no tiem, pasniedz uz šķīvjiem un aplej ar zeltaino cukura un sviesta mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!