Foto: DELFI
Gardus tunča salātiņus, kas dekorēti ar simbolisku pulksteņa ciparnīcas imitāciju, tādēļ būs īpaši piemēroti Vecgada vakara mielastam, iesaka Sanita Polukejeva.
180Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.vārīti kartupeļi200 gtuncis savā sulā2 gab.vārīti burkāni5 gab.marinēti gurķi4 gab.vārītas olas1 gab.sīpols MĒRCEI:4 ĒKskābs krējums3 ĒKmajonēze1 TKsinepes pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari DEKORĒŠANAI:6 gab.vārītas olas1 gab.vārīts burkāns

Pagatavošana

1

Kartupeļus un burkānus novāra ar visu mizu, nomizo, sarīvē un atdzesē ledusskapī. Sīpolu nomizo un sīki sakapā.

2

Gurķus sarīvē, nolej lieko šķidrumu.

3

Olas cieti novāra, salātu gatavošanai paredzētās noloba un sarīvē, dekorēšanai paredzētas pārgriež uz pusēm.

4

Gatavo mērci – trauciņā samaisa majonēzi ar krējumu, sinepēm, sāli un pipariem.

5

Apaļā traukā liek kartupeļu kārtu. Pārslaka ar mērci.

6

Tad liek tunča kārtu, sīpolus, gurķus, pārslaka ar mēci.

7

Liek burkānus, pārslaka ar mēci. Pārkaisa ar olām.

8

Salātus dekorē, no apļa formā izkārtotām vārītu olu pusītēm izveidojot pulksteņa imitāciju. "Pulksteņa" rādītājus un romiešu ciparus veido no vārītu burkānu salmiņiem.

9

Pirms pasniegšanas salātus uz pāris stundām liek ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!