Foto: Publicitātes attēls
Kraukšķīgs un kārdinošs maizes klaipiņš ar brī sieru, kaltētām dzērvenēm un pekanriekstiem. Ēšanai pie kādas zupas vai baudīšanai tāpat. Recepti piedāvā "Elvi" kopā ar uztura speciālisti un pavāri Jevgēniju Jansoni.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
ciabata vai pilngraudu maizes klaips150 gbrī siers1.5 ĒKizkausēts sviests1 ĒKbrūnais cukurs1 saujakaltētas dzērvenes1 saujapekanrieksti vai valrieksti

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.

2

Maizes klaipu uzmanīgi iegriež aptuveni 1,5 cm platos gabalos – tā, lai maizi nesagrieztu gabalos.

3

Pannā ieklāj alumīnija foliju (tik lielu, lai vēlāk varētu apklāt visu maizes klaipu), liek uz tās maizi.

4

Plānos gabaliņos sagriež sieru, ieliek gabalu siera katrā maizes griezuma vietā, pārējo sieru kārto virsū klaipam.

5

Bļodā sajauc izkausētu sviestu, dzērvenes, riekstus un brūno cukuru.

6

Pārber šo maisījumu maizes klaipam.

7

Apklāj maizi ar foliju, cep cepeškrāsnī 10 minūtes, tad atver foliju un cep vēl 5–7 minūtes, lai apbrūninātu maizes garoziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!