30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
ciabata vai pilngraudu maizes klaips150 gbrī siers1.5 ĒKizkausēts sviests1 ĒKbrūnais cukurs1 saujakaltētas dzērvenes1 saujapekanrieksti vai valrieksti
Pagatavošana
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
2
Maizes klaipu uzmanīgi iegriež aptuveni 1,5 cm platos gabalos – tā, lai maizi nesagrieztu gabalos.
3
Pannā ieklāj alumīnija foliju (tik lielu, lai vēlāk varētu apklāt visu maizes klaipu), liek uz tās maizi.
4
Plānos gabaliņos sagriež sieru, ieliek gabalu siera katrā maizes griezuma vietā, pārējo sieru kārto virsū klaipam.
5
Bļodā sajauc izkausētu sviestu, dzērvenes, riekstus un brūno cukuru.
6
Pārber šo maisījumu maizes klaipam.
7
Apklāj maizi ar foliju, cep cepeškrāsnī 10 minūtes, tad atver foliju un cep vēl 5–7 minūtes, lai apbrūninātu maizes garoziņu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit