30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 maizes klaips120 gmocarella ĶIPLOKU SVIESTAM:100 gsviests2 ķiploka daivas0.5 TKsāls saujapētersīļi
Pagatavošana
1
Gatavo ķiploku sviestu. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Pētersīļus smalki sakapā. Sviestu liek nelielā katliņā, izkausē, iemaisa sāli, ķiplokus un zaļumus.
2
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Sieru sarīvē.
3
Maizē ar asu nazi veido dziļus 2x2 cm režģveida iegriezumus, nepārgriežot klaipa pamatni.
4
Padoms: izvēlies saldskābmaizes vai baltmaizes klaipu ar kraukšķīgu garoziņu.
5
Sviesta maisījumu ar karotīti lej maizes spraugās. Tad iegriezumos ar pirkstiem vai deserta karotīti sapilda sieru.
6
Maizi ietin folijā, liek krāsnī uz 15 minūtēm. Tad foliju augšpusē atver un turpina cept maizi vēl 5 minūtes, līdz maize ieguvusi zeltainu, kraukšķīgu garoziņu.
Pasniedz nekavējoties!
BrokastisLaunagsĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemCepeškrāsnsMaizeMocarellaPētersīļiSviestsĶiplokiPicas un karstmaizesMaizeGavēņa laika ēdienisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit