Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.
Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Sviestu izkausē, iemaisa ķiplokus. Pārziež tostermaizes ar kausēto ķiploku sviestu.
Sieru sarīvē, liek bļodiņā, pievieno olu dzeltenumus un saldo krējumu un samaisa, līdz iegūst viendabīgu, uz maizes ziežamu masu.
Padoms: ja vēlas paātrināt procesu, var rīvēto sieru aizstāt ar gatavajām kausētā siera šķēlēm.
Uz četrām apakšējām maizes šķēlēm liek siera kārtu, tad šķiņķa šķēles, tad atkal sieru, virsū liek atlikušās četras maizes šķēles ar kausēto sviesta pārsmērētajām pusēm uz augšu.
Ja vēlas, arī maizīšu virskārtas var pārklāt ar siera maisījumu.
Maizītes liek krāsnī un cep, līdz tās ir skaisti zeltainas un siers izkusis.
Pasniedz nekavējoties ar svaigiem dārzeņu salātiem.
Lai labi garšo!