šokolādes vafeles
Foto: Shutterstock
Saldām brokastīm – pufīgās šokolādes vafeles. Šokolādes garšai izmanto augstas kvalitātes kakao pulveri.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
180 gmilti60 gkakao60 gcukurs1 TKvaniļas ekstrakts2 olas2 TKcepamais pulveris šķipsnasāls0.5 TKsoda300 mlpaniņas vai kefīrs120 gsviests

Pagatavošana

1

Bļodā ber miltus, kakao, cukuru, cepamo pulveri, sāli un sodu – visas sastāvdaļas apmaisa.

2

Ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē sviestu. Citā bļodā sajauc paniņas, sviestu un olas, līdz šķidrā masa ir vienmērīga.

3

Kad tas izdarīts, sausajām sastāvdaļām pakāpeniski pievieno mitrās, rūpīgi iemaisot. Galvenais mīklu nepārmaisīt. Ļauj tai "atpūsties" 5 minūtes.

4

Kamēr mīkla nostāvas, uzkarsē vafeļu pannu. Ietauko vafeļpannas virsmu ar eļļu. Pannā cep vafeles, līdz tās skaisti pufīgas un gatavas.

Pasniedz uzreiz, kamēr siltas. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!