Foto: Publicitātes foto
Lai arī daudziem patīk kritizēt tradīcijas, kas mūsu zemē ienākušas no citām valstīm, tieši Valentīndiena ir tā, kas liek atmaigt pat visskeptiskākajām sirdīm – kā nekā mīlestības nevar būt par daudz. Nosviniet mīlestības svētkus un pārsteidz mīļoto ar baltās šokolādes desertu!
25Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 gbaltā šokolāde150 gmaskarpone100 mlsaldais krējums (35%)1 gab.olas baltums šķipsnasāls pūdercukurs pārkaisīšanai svaigas ogas un pistācijas dekorēšanai

Pagatavošana

1

Šokolādi smalki sakapā un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Samaisa un nedaudz atdzesē.

2

Saldo krējumu saputo stingrās putās, pievieno tam maskarpones sieru, saputojot abus kopā, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno masai izkausēto šokolādi, visu kārtīgi samaisa.

3

Atsevišķā traukā saputo olas baltumu un šķipsniņu sāls, putošanas laikā pa karotei pievienojot arī pūdercukuru. Iegūto olas baltuma masu ar lāpstiņu uzmanīgi, neputojot iemaisa siera un šokolādes maisījumā.

4

Pilda traukos, rotā ar ogām, pistācijām, ievārījumu vai cita veida dekoriem.

5

Atdzesē ledusskapī vismaz četras stundas.

Recepti piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ''Elvi''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!