Foto: Publicitātes foto
''Gâteau au chocolat'' tulkojumā no franču valodas nozīmē "vienkārši šokolādes kūka". Tomēr šis deserts nebūt nav vienkāršs – tā ir krēmīga, izcila kūka ar kraukšķīgu garozu un maigu pildījumu, kas pats kūst uz mēles. Šī kūka neatstās vienaldzīgus pat tos, kam šokolāde negaršo. Turklāt kūka ir ļoti vienkārši pagatavojama – recepte būs pa spēkam pat iesācējam!
40Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
120 gtumšā šokolāde100 gsviests2 gab.olas80 gcukurs40 gmilti pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

1

Ūdens peldē izkausē melno šokolādi un sviestu. Maisot pievieno cukuru un olas šokolādes maisījumam.

2

Pieber izsijātus miltus un labi samaisa.

3

Lej masu ietaukotā cepamtraukā un cep 180 oC aptuveni 15-20 min (cepeškrāsni iepriekš jāsakarsē). Kūku svarīgi nepārcept, lai iekšpusē tā paliktu mīksta.

4

Pārkaisa kūku ar pūdercukuru. Šokolādes kūku var pasniegt karstu, papildinot ar putukrējumu vai saldējumu, taču to var ēst arī aukstu – šis deserts jebkurā gadījumā sniegs neaizmirstamu garšas baudījumu!

Recepti piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ''Elvi''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!