30Minūtes
2Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 paciņa bezrauga kārtainā mīkla cukurs
Pagatavošana
1
Mīklu atlaidina un izrullē aptuveni 3–4 milimetrus biezu (to vari pagatavot arī pats). Galda virsmu nokaisa ar cukuru – vislabāk tādu, kam ir palieli cukurgraudiņi. Uz virsmas liek virsū izrullēto kārtaino mīklu un to apbārsta ar cukuru vēlreiz.
2
Tad loka austiņas. Vispirms noloka malas gan no augšas, gan apakšas uz vidu, lai tās saskartos centrā. Pēc tam to pašu izdara vēlreiz ar jau pārlocītajām daļām. Beigās mīklu aizvīsta ciet. Šķērsgriezumā mīklai būtu jāizskatās pēc ziloņa austiņām.
3
Salocīto mīklu sagriež centimetru biezās austiņās un izkārto uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep cepeškrāsnī 220°C aptuveni 6–7 minūtes. Pēc tam austiņas apgriež otrādi un cep tikpat ilgi, līdz zeltainas, kraukšķīgas un gatavas.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit