Foto: DELFI
Cepumu mājiņas ar biezpiena–marmelādes pildījumu un šokolādīgiem jumtiņiem ir daudzu kopš bērnības iecienīts gardums. Mazie gardēži būs īpaši priecīgi palīdzēt tev gatavot šo kārdinošo desertu.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 Cepumu "Selga" paciņas200 mlsaldais krējums150 gmarmelāde400 gbiezpiens3 ĒKcukurs0.5 ĒKvaniļas cukurs100 gtumšā šokolāde2 ĒKsviests

Pagatavošana

1

Biezpienu izberž caur sietu vai saspaida ar dakšiņu. Marmelādi sagriež kubiņos. Saputo saldo krējumu.

2

Bļodā liek biezpienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, marmelādi un samaisa. Pievieno putukrējumu un uzmanīgi iecilā, līdz iegūst viendabīgu masu.

3

Veido trīsstūrveida mājiņas – uz cepuma pamatnes liek pildījumu, ko no abiem sāniem ierobežo ar diviem cepumiem, veidojot mājiņas jumtu. Lieko pildījumu nolīdzina ar nazi.

4

Bļodiņā liek šokolādi un sviestu un, ik pa laikam apmaisot, karsta ūdens peldē izkausē, līdz iegūst viendabīgu šokolādes mērci.

5

Pārlej cepumu mājiņas ar šokolādes mērci, pārkaisa ar krāsainiem cukura zirnīšiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!